De Dode Zee is gezegend met 4 bronnen van huidgezonde elementen die natuurlijk in haar unieke ecosysteem voorkomen:

Water – 32% van het water van de Dode Zee bestaat uit mineralen met wetenschappelijk bewezen huidverzorgende eigenschappen – verreweg de rijkste concentratie in om het even welke watervlakte op de planeet. Daarenboven is het zoute meer het habitat van de Dunaliella Alg, een uniek verouderingsvertragend zeewier vol bètacaroteen en met opmerkelijke anti-oxidante en antirimpel eigenschappen.

Modder – Opgebouwd uit verschillende lagen sedimentaire klei gevormd gedurende duizenden jaren, bevatten de lagen unieke zwarte minerale modder uit de Dode Zee-regio uitzonderlijke hoeveelheden magnesium, calcium, kalium, strontium, boor en ijzer – essentieel voor een gezonde, soepele huid. Er is wetenschappelijk bewezen dat de natuurlijke eigenschappen van modder zorgen voor een herstelde souplesse en verbeterde hydratatieniveaus in zeer droge huid. Daarenboven verlicht en kalmeert het symptomen zoals pijnlijkheid, ruwe plekken, roodheid en barsten.

Zout – Natuurlijke stimulerende zouten van de Dode Zee zijn rijk aan gezonde mineralen, werken diep om vermoeide spieren te kalmeren en ontspannen. Ze herstarten het metabolisme van de huid en vegen ruwe plekken weg voor een zacht, aangenaam gevoel.

Planten – Extracten van planten eigen aan de Dode Zee-regio hydrateren, kalmeren en voeden beschadigde of geïrriteerde huid. Ze voegen kalmerende verlichting en een spa-achtige luxe toe aan onze op mineralen gebaseerde formules.