FAQ

 • Waarom zijn mineralen zo gezond voor de huid?

  Mineralen begrijpen de natuurlijke taal van de huid, waardoor intercellulaire boodschappen kunnen doorgegeven worden en de huid geholpen wordt om zijn metabolische functies beter uit te voeren en vocht te behouden en te leveren waar nodig. Van vitaal belang voor gezonde functie van de huid zijn magnesium, calcium, kalium en natrium, die water aantrekken en vasthouden en daarom beschouwd worden als Natural Moisturizing Factors (NMF).

 • Wat is zo speciaal aan de Dode Zee?

  De Dode Zee is de grootste natuurlijke spa van de Aarde. Gelegen op het laagste punt van de aarde (410 meter onder zeeniveau), gevuld met een verscheidenheid aan mineralen met bewezen therapeutische krachten en cosmetische voordelen. Het levengevende water van de Dode Zee bevat de hoogste concentratie van mineralen in de wereld -een verbazingwekkende 32%. De sedimentaire kleilagen van rijke, zwarte minerale modder bieden buitengewone concentraties aan natuurlijke elementen (tienmaal meer dan oceaanwater)-zoals magnesium, calcium, kalium, strontium, boor en ijzer die essentieel zijn voor het behoud van een gezonde, soepele huid. Tenslotte voorziet de uitzonderlijk lage hoogte een dichte deken van zuivere, niet vervuilde zuurstof dat extra bescherming levert in het filteren van de schadelijke zonnestralen. Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom mensen van over de hele wereld komen om van deze magische, gezondheidsbevorderende oase genieten.

 • Zijn Dode Zee ingrediënten niet te ruw voor gevoelige huidtypes?

  Integendeel. Mensen van over de hele wereld met zeer gevoelige huid of zelfs huidaandoeningen komen naar de Dode Zee om hun lichaam in zijn mineraalrijke water dompelen. Dode Zee mineralen zijn goedgekeurd en worden aanbevolen door 's werelds meest befaamde dermatologen, dit als een perfecte remedie voor het verlichten van de symptomen of huidproblemen en als voortdurende, dagelijkse verzorging voor het behouden van een gezonde huid op optimaal niveau. De meerderheid van de AHAVA producten zijn goedgekeurd voor de gevoelige huid.

 • Ik heb een gevoelige huid. Kan ik een scrub voor gelaat of lichaam gebruiken?

  Ja. Gebruik zeker enkel zachte scrubs en niet te frequent. Eénmaal per week voor zowel gelaat als lichaam is voldoende.

 • Waarom wordt de huid droger met de leeftijd?

  De huid heeft haar eigen natuurlijke hydratatiesysteem. Als je veroudert, verliest dit systeem aan capaciteit, waardoor de huid minder vermogen heeft om vocht vast te houden. Na verloop van tijd wordt de huidbarrière dunner en dunner en het vertragen van de cellulaire activiteit heeft een invloed op de mogelijkheid tot het aantrekken van watermoleculen en het produceren van ceramides, welke een cruciale rol spelen in de huids eigen hydratatie mechanisme.

 • Waarom voelt mijn huid soms trekkerig aan?

  Uw huid kan soms trekkerig aanvoelen wanneer haar epidermale waterbalans in het gedrang komt. Dit kan gebeuren omwille van verschillende redenen, de meest voorkomende zijn: droge atmosfeer, te veel blootstelling aan de zon, een gebrek aan vloeistoffen in uw systeem, stress, vermoeidheid, het gebruik van bepaalde medicatie, en huidveroudering.

 • Moet ik hetzelfde hydratatieprogramma volgen door de jaren heen?

  Enkel als uw huid goed reageert op dezelfde moisturizer het hele jaar door. Huidreacties kunnen variëren afhankelijk van de veranderende seizoenen. De droogte van de winter vraagt meestal om een rijkere voeding, terwijl de huid in de zomer een lichtere hydratatie verkiest.

 • Wanneer en hoe moet ik AHAVA Serums gebruiken?

  Serums worden over het algemeen gebruikt als bijkomende verzorging en kunnen zowel 's morgens als 's avonds aangebracht worden onder je reguliere crème. Ze voorzien gewoonlijk een meer intense en specifieke behandeling, welke varieert volgens de conditie en behoeften van je huid. Het Time to Hydrate Essential Reviving Serum is een lichte textuur vloeistof dat de huid extra vocht geeft en haar textuur egaliseert dankzij een unieke mix van op fruit gebaseerde zuren en ons eigen mineralencomplex. Time to Smooth Age Control Intensive Serum is een lichte fluweelachtige gel verrijkt met AHAVA's originele 3D ComplexTM om de eerste tekenen van veroudering te bestrijden. Door het voorzien van voortdurende hydratatie, wordt de beschermende barrière van de huid versterkt terwijl het aanzienlijk helpt om rimpels te verminderen.

 • Waarom is het zo belangrijk om je huid te reinigen?

  Je hoeft enkel te kijken naar de donkere gevels van gebouwen in de stad om te begrijpen wat vervuiling met de huid kan doen. Onze levensstijl stelt onze huid dagelijks bloot aan uitlaten van auto's, stookolie en sigarettenrook, alsook verwarmingssystemen en de muffe lucht van besloten ruimtes. Gasvormige verontreinigende substanties zetten zich vast op huid en mengen zich met talg, make-up resten en andere vervuilende elementen. Deze toxines dringen in het epidermis en verzadigen de huids natuurlijke anti-oxidatie systeem en verstoren haar natuurlijk beschermende en hydraterende capaciteiten. Het opgebouwde vuil, de verontreiniging, overmatige olie en make-up residues zijn de belangrijkste oorzaken van vroegtijdige huidveroudering. Een dagelijks en grondig reinigingsritueel zal u helpen om de tekenen van veroudering te vertragen en uw huid gezonder te houden.

 • Soms, na een stressvolle dag, voelt mijn lichaam pijnlijk en een beetje gespannen aan. Hoe kan ik mezelf 'resetten' en de dag vergeten?

  Je lichaam in een lauw bad dompelen doordrenkt met Dode Zee zouten zal wonderen doen en spanningen verlichten. Van deze rijke mix van mineralen is bewezen dat ze een onmiddellijk ontspannend en rustgevend effect hebben. De zwarte modder uit de Dode Zee is niet minder effectief voor de verlichting van pijnlijke gewrichten en gespannen spieren, vooral bij gebruik als een warm masker op pijnlijke gebieden of over het hele lichaam. Het unieke vermogen van de modder om langzaam warmte los te laten in het lichaam zorgt voor diepe opluchting en ontgift de huid, voor een soepele en stralende look.

HEBT U EEN VRAAG?

Klik hier