FAQ

 • Waarom zijn mineralen zo goed voor de huid?

  Mineralen zorgen voor de "zinsbouw" van de huid haar natuurlijke taal, wat intercellulaire boodschappen vergemakkelijkt en de huid helpt beter haar metabolische functies uit te voeren en waar nodig vocht vast te houden en te leveren. Vitaal voor de gezonde werking van de huid zijn magnesium, calcium, kalium en natrium, die vocht aantrekken en vasthouden en daarom beschouwd worden als Natural Moisturizing Factors (NMF).

 • Wat is er zo speciaal aan de Dode Zee?

  De Dode Zee is de grootste natuurlijke spa te wereld. Gelegen op het laagste punt op de planeet (410 meter onder de zeespiegel), bezit ze een rijkdom aan mineralen met bewezen therapeutische krachten en cosmetische voordelen. Het levensgevende wateren van de dode Zee bevatten de hoogste concentratie aan mineralen ter wereld, een verbazingwekkende 32%. De sedimentaire kleilagen van rijke, zwarte minerale modder leveren buitengewone concentraties van natuurlijke elementen (tien keer meer dan oceaanwater) - zoals magnesium, calcium, kalium, strontium, boor en ijzer - die essentieel zijn voor het behoud van een gezonde, soepele huid. Ten slotte zorgt de uitzonderlijk lage hoogte voor een dichte deken van pure, vervuiling-vrije zuurstof die een extra bescherming vormt en helpt de schadelijke zonnestralen weg te filteren. Dit zijn slechts enkele van de redenen waarom mensen uit de hele wereld naar deze magische, gezondheidsbevorderende oase komen.

 • Zijn ingrediënten afkomstig uit de Dode Zee niet te agressief voor de gevoelige huid?

  Integendeel. Mensen van over de hele werled met een zeer gevoelige huid of zelfs huidaandoeningen komen naar de Dode Zee om hun lichaam onder te dompelen in het mineraalrijke water. Dode Zee mineralen zijn goedgekeurd en aanbevolen door de meest gerenommeerde dermatologen ter wereld, zowel als een uitstekende remedie om de symptomen van huidproblemen te verlichten, als voor een continue, dagelijkse verzorging om de huid gezond te huiden.

 • Ik heb een gevoelige huid. Mag ik een gelaats- of lichaamspeeling gebruiken?

  Ja. Zorg ervoor dat je alleen zachte scrubs gebruikt en niet te vaak scrubt. Een keer per week voor gelaat en lichaam is voldoende.

 • Waarom wordt de huid droger wanneer we ouder worden?

  De huid heeft haar eigen natuurlijke hydratatiesysteem. Wanneer we ouder worden, werkt dit systeem minder goed en de huid haar vermogen om vocht vast te houden neemt af. In de loop van de jaren wordt de huid dunner en de afname van haar celactiviteit heeft een impact op haar vermogen om watermolecules aan te trekken en ceramiden - die een cruciale rol spelen in het zelfhydraterend vermogen van de huid - te produceren. .

 • Waarom trekt mijn huid soms?

  Je huid kan af en toe trekkerig aanvoelen wanneer haar epidermale vochtbalans uit evenwicht is. Dit kan door verschillende oorzaken, waarvan de meest voorkomende de volgende zijn: een droge atmosfeer, te lange blootstelling aan de zon, een gebrek aan vocht in je lichaam, stress, vermoeidheid, het gebruik van bepaalde medicatie en huidveroudering.

 • Moet ik het hele jaar lang hetzelfde huidverzorgingsregime volgen?

  Alleen wanneer je huid het hele jaar door goed reageert op dezelfde crèmes. Deze reactie schommelt echter meestal naar gelang het seizoen. De droogte van de winter vraagt over het algemeen om een rijkere voeding, terwijl de huid meestal beter een lichtere crème verdraagt in de zomer.

 • Wanneer en hoe gebruik ik best de AHAVA Serums?

  Serums worden meestal gebruikt als supplementaire verzorging die 's morgens of 's avonds onder de normale dag- of nachtcrème aangebracht wordt. Ze voorzien de huid van een meer intense en specifieke behandeling, die varieert naar gelang de conditie en noden van je huid. Source Mineral Beauty Serum is een vloeistof met lichte textuur die de huid extra hydratatie geeft en haar textuur verfijnt dankzij een unieke melange van fruitzuren en ons eigen mineralencomplex.

 • Waarom is het zo belangrijk om de huid te reinigen?

  Je moet maar naar de vuile facades van de gebouwen in de steden te kijken om te begrijpen wat vervuiling met je huid kan doen. Onze levensstijl stelt onze huid dagelijks bloot aan uitlaatgassen, brandstoffen en sigarettenrook, maar ook aan verwarmingssystemen en de muffe lucht in krappe ruimtes. Gasvormige, vervuilende stoffen hechten zichzelf aan de huid en mixen met het sebum, resten van make-up en andere vervuilende elementen. Deze toxines dringen door de epidermis en verzadigen de huid haar natuurlijk anti-oxidanten systeem en verstoren haar natuurlijke beschermende en hydraterende vermogen. De opeenhoping van vuil, vervuiling, een overvloed aan olie en make-upresten zijn een van de eerste oorzaken van voortijdige veroudering. Een dagelijks grondig reinigingsritueel helpt je de tekenen van veroudering uit te stellen en je huid gezonder te houden.

 • Soms, na een stresserende dag, voelt mijn lichaam gespannen en pijnlijk aan. Hoe kan ik mezelf 'resetten' en de zorgen van de dag laten verdwijnen?

  Je lichaam onderdompelen in een lauw bad verrijkt met Dode Zee Zout doet wonderen om de spanningen te doen verdwijnen. Van de rijke melange van mineralen die deze zoutkristallen bevatten is wetenschappelijk bewezen dat ze onmiddellijke ontspannende en kalmerende effecten bezitten. Even efficiënt in het verlichten van pijn in gewrichten en spieren is de zwarten modder uit de Dode Zee, vooral wanneer het gebruikt wordt als een warm masker op de pijnlijke plaatsen of over het hele lichaam. Het unieke vermogen van de modder om traag warmte vrij te geven aan het lichaam, zorgt voor een diepe ontspanning en ontgift de huid, voor een gladde, stralende look.

Staat je vraag hier niet tussen?

Klik Hier

   
  Zijn jouw dagelijkse schoonheidsrituelen efficiënt? Wil je meer leren over de wonderlijke effecten van AHAVA's Dode Zee-mineralen op de huid?
       
  Deze sectie beantwoordt de meest gestelde vragen over huidverzorging voor alle huidtypes en zit boordevol waardevolle en intrigerende infromatie over verschillende huidzorgen.